14/10/09

Curs d'introducció a l'art contemporani. Infiltracions, a càrrec de Jorge Lúis Marzo


Apunts del primer dia, 30 de setembre de 2009

Llibres recomanats:

HOBSBAWN, Eric
A la zaga : decadencia y fracaso de las vanguardias del siglo XX
Traducció castellana de Gonzalo Pontón. -- Barcelona : Crítica, 1999.la zaga.

FREEDBERG, David
El poder de las imágenes
Ediciones Cátedra, 2009
ISBN: 978-84-376-2554-6

Algunes idees:

.A nivell de l'estat espanyol, el tant per cent d'assistència a museus i exposicions és el mateix que el de la gent que es dedica a l'art contemporani (8%)
.Importàcia del context per evocar.
.Idea d'il·lusionisme, del mag.
.Si treiem el riure enllaunat d'una sèrie còmica, perd tota la gràcia.
.L'any 1938, durant la retransmisió radiofònica d'Orson Wells de La guerra dels mons, 34 persones es van suicidar, creient tot el que estaven escoltant.

1 comentario:

Cristina dijo...

Aquests dies hem parlat de força coses, i per sobre de totes, de com l’ art es pot infiltrar en la nostra realitat quotidiana per tal de detenir per uns instants el nostre rellotge vital i trencar la lògica mecànica de les coses (o així és com jo ho he entès...) Però també s’ ha comentat que alguna cosa és considerada “art” pel context en que està codificada.

Sento dir que continuo sense saber quan alguna cosa és art. Que és l’ art? On està l’ art? Quan és art o quan m’ estan prenent el pel? Tot és art? La infiltració és art? Deu ser la meva mirada miop la que em distorsiona i m’ impedeix tenir una percepció clara de la realitat que m’ envolta? No ho se... Buscava respostes i de cop i volta he arribat això... Si us ve de gust, mireu, opineu i decidiu... Jo sóc fan de l’ inconscient col•lectiu de Cicely, però... malauradament... crec que encara no ho tinc clar que és això de l’ art...

http://www.youtube.com/watch?v=a5FVG4w7Bpk