7/2/11

Introducció a una reflexió/debat sobre la privadesa

Hola amics i amigues. Encetem aquí el diàleg -espero que no monòleg- a l'entorn de la privadesa, en el marc del projecte Trilogia de la Privadesa que acull Roca Umbert / Fàbrica de les Arts.

La idea és anar penjant ara per ara alguns materials i reflexions perque tots plegats compartim opinions i perspectives, abans de trobar-nos tots i totes a la xerrada del dia 18 de febrer. D'aquesta manera, quan ens trobem segur que tindrem un petit mapa d'allò que pensem. Si us plau, no us talleu a l'hora de dir la vostra, sigui el que sigui.

Comencem amb una petita bibliografia, facil de trobar tant a llibreries com biblioteques, i també a internet per aquells i aquelles que siguin més hàbils a la xarxa. He triat materials en castellà:


Marc Augé, Los no lugares. Espacios del anonimato. Una antropología de la sobremodernidad, Gedisa, Barcelona, 1994

Patrice Flichy, Una historia de la comunicación moderna. Espacio público y vida privada, Gustavo Gili, Barcelona, 1993 (París, 1991)

David Lyon, El ojo electrónico. El auge de la sociedad de la vigilancia, Alianza, Madrid, 1995

Richard Sennett, El declive del hombre público, Península, Barcelona, 1978 (New York, 1977)

Manuel Delgado, El animal público, Anagrama, Barcelona, 1999

Jorge Luis Marzo, Me, Mycell and I. Tecnología, movilidad y vida social, Fundació Tàpies, Barcelona, 2003, 230 pp. (descarregable aquí)

Jorge Luis Marzo, “Quietos a la velocidad de la luz. Apuntes críticos”, a La materialidad de la identidad (Elixabete Imaz, ed.), Red de investigadores "Las astucias de lo social", Hariadna Editoriala, Donostia, 2007 (descarregable aquí)

No hay comentarios: